Echo

Wat je ongetwijfeld al gezien hebt op onze site is dat wij elke controle (indien gewenst) een niet-medische echo aanbieden, ook wel een pretecho genoemd. Hierbij kun jij/ kunnen jullie even naar het kindje kijken. Het hartje zien kloppen en de baby zien bewegen.
Wanneer je een (nieuwe) USB-stick mee neemt, kunnen de fotootjes hierop worden opgeslagen. Natuurlijk krijg je ook een afgedrukt fotootje mee.
De echo is in 2D en puur voor de leuk. Het kindje wordt niet op medisch gebied bekeken en beoordeeld door ons. Dit wordt alleen gedaan bij de geplande medische echo’s zoals de termijnecho en/of groeiecho’s. Indien er tijdens de pretecho’s door ons een bijzonderheid wordt opgemerkt zullen we dit natuurlijk wél bespreken. Mocht je niet willen weten of er iets aan de hand is met de baby, dan adviseren wij je om de pretecho’s tijdens de controles niet te doen. Het is namelijk altijd mogelijk dat er ons iets opvalt aan de baby. Het kan natuurlijk ook anders om zijn, dat na de geboorte blijkt dat er wel iets aan de hand is met jullie kindje, terwijl dit niet opgemerkt is tijdens de pret-echo. Het doel van de pret-echo is niet om eventuele afwijkingen op te sporen, maar om jullie  je kindje te laten zien en te leren kennen.

Tijdens de pretecho’s wordt in principe niet naar het geslacht van de baby gekeken. Mocht je dit graag voor de 20 weken echo al willen weten, dan kun je hiervoor bij een pretecho bureau een geslachtsbepalende echo boeken (kosten zijn tussen de 30 en 50euro). Mocht het geslacht toevallig in beeld komen en mochten jullie het willen weten, dan zullen we het natuurlijk wel vertellen. Willen jullie het geslacht niet weten geef dit dan voor alle (pret)echo’s aan, dan kunnen wij zorgen dat het geslacht niet in beeld gebracht wordt.
Een echobureau waar wij goede ervaring mee hebben is ‘Echostudio Tiel’, zowel voor de geslachtsbepalende echo (vanaf 14 weken!) als de 3d/4d echo.

Tijdens de controle vindt er ook altijd een uitwendig onderzoek plaats. Hierbij voelen wij naar de groei van de baarmoeder en de ligging van het kindje. Verder wordt er naar het hartje van het kind geluisterd.

Mochten wij op basis van dit uitwendig onderzoek de groei van het kind te groot of te klein vinden dan wordt er een medische ‘groei-echo’ ingepland in onze praktijk. Bij deze echo, word het kindje op verschillende vlakken op gemeten.

Wil je niet alleen 2D beelden maar ook 3D/4D beelden van je kindje zien, dan kun je ook hiervoor een afspraak maken bij Echostudio Tiel.

echostudio.nl