Hoe werkt een badbevalling?

Badbevalling

Hoe lekker is het om na een vermoeiende dag in bad te duiken, genieten van de warmte, drijven, dobberen; even ontspannen.
Steeds vaker hoorden wij van cliënten dat ze graag wilden bevallen in bad, maar waar haal je nu een ruim bevalbad vandaan?

Bij ons!
Sinds kort verhuren wij ons bevalbad aan onze cliënten.

Een bevalbad is binnen no-time opgezet, opblazen gaat met een elektrische, meegeleverde pomp) en het vullen gaat makkelijk met de meegeleverde slangen. Met ongeveer drie kwartier kun je in bad! Ook is het bad ruim genoeg, zodat je partner (in badkleding) mee kan in bad, zodat jullie samen de weeën op kunnen vangen.

Wanneer je dit bad bij ons huurt, dan wordt de persoonlijke hygiëne hoes, de slangen voor het vullen en legen van het bad mee geleverd, even als een pompje om het water eruit te pompen en natuurlijk de pomp om het bad op te blazen.

 

Hoe werkt een bevalbad?

Wil je graag thuis in bad bevallen of de weeën opvangen in bad, dan kun je dit bij ons aangeven, bij voorkeur bij 34 weken, wanneer we jullie geboortewensen bespreken. Bij de 37weken controle leggen we uit hoe alles werkt neem je het bad + toebehoren mee naar huis. Na de geboorte komen wij in de kraamweek nog een aantal keer langs voor de controles, wij zullen het bad en de toebehoren dan weer meenemen naar de praktijk.

 

Bevalbad ziekenhuis

Wil je liever in het ziekenhuis bevallen, maar spreekt een badbevalling of de weeën opvangen in bad je aan?
In het Radboud kun je poliklinisch bevallen, in zo’n zelfde bevalbad. Ook dan huur je het bad en zetten we hem samen op.
In het CWZ, geboortehuis NEO, zijn er (kleine) ligbaden, deze zijn wel geschikt om de weeën in op te vangen, maar niet om in te bevallen.


In het Rijnstate zijn er ruimere ligbaden, geen speciale bevalbaden, maar ruim genoeg om je kindje in geboren te laten worden.
Alle verloskamers van bovengenoemde ziekenhuizen hebben een douche, ook dat is erg fijn om de weeën te helpen opvangen.

Verloskundigenpraktijk Partus
4.7
Gebaseerd op 19 beoordelingen
powered by Google
Sander BergersSander Bergers
19:37 15 May 24
Tijdens de zwangerschap van ons eerste kind in 2019 heeft Partus ons gesteund, begeleid, ontzorgt en zo ontzettend fijn geholpen. We hebben ze op de gekste tijdstippen gebeld met de raarste vragen maar niets was te gek. Onze 2e 2021 en 3e 2023 zwangerschap waren uiteraard ook hier, we konden meteen weer hier terecht. Altijd even een echo, geweldige meiden met het hart op de juiste plek. Ik kan werkelijk helemaal niets slechts bedenken over deze praktijk.
Linda Van de GeerLinda Van de Geer
08:15 14 May 24
Ik ben tijdens 2 zwangerschappen en thuisbevallingen professioneel en goed begeleid door iedereen van Partus. Het persoonlijke contact heb ik altijd als prettig ervaren. Een dikke aanrader !
Silke van LogtestijnSilke van Logtestijn
14:44 07 May 24
We hebben het als heel fijn en prettig ervaren bij Partus! Het zijn lieve, fijne en betrokken verloskundigen die altijd voor je klaar staan. Ze zijn goed bereikbaar, denken met je mee en hebben ervoor gezorgd dat we met vertrouwen de zwangerschap door zijn gegaan. Dankjewel!
Geertje van HeugtenGeertje van Heugten
07:08 13 Apr 24
Hele prettige Verloskundigenpraktijk! Ze zijn allen zeer betrokken en het is fijn om als extraatje bij elke controle middels een echo even je kindje te kunnen zien. Ook in de periode na de bevalling staan ze voor je klaar wanneer nodig.
Eline HerkendaalEline Herkendaal
15:38 25 Mar 24
Enorm prettige tijd gehad tijdens mijn zwangerschap bij de dames van Partus! Aanrader deze verloskundigenpraktijk!
Joyce BenderJoyce Bender
14:06 25 Mar 24
Vanaf dag 1 hebben wij ons enorm welkom gevoeld bij Verloskundigenpraktijk Partus. Wat een fantastische praktijk is dit! Nikita en Ines hebben met Daniek en Marthe inmiddels een mooi, warm, zorgzaam topteam samengesteld! Wij kunnen deze praktijk aan iedereen aanraden en dragen hen een warm hart toe!De dames hebben ons door de toch wel spannende eerste maanden geloodst. Het was voor hen nooit een probleem als we wéér op het hartjesspreekuur kwamen (“je bent altijd welkom, en als er iets is gewoon bellen” werd er gezegd).Tijdens de bevalling waren Nikita en Daniek onze rotsen in de branding. We kijken hier echt heel fijn op terug!Verloskundigenpraktijk Partus onderscheidt zich om meerdere redenen van andere verloskundigenpraktijken. De verloskundigen zijn niet alleen enorm betrokken (en kundig) maar ook goed bereikbaar. Bijzonder is dat als je hen belt, je altijd direct een verloskundige aan de telefoon krijgt (geen assistente) zodat je direct advies krijgt en er geen tussenschakel is. Je kunt ook echt dag en nacht bellen, indien nodig staan ze voor je klaar! Ook maken ze (indien gewenst) pretecho’s en wordt niet alleen het hartje geluisterd. Als aanstaande ouder is het zo fijn om te kleintje niet alleen te voelen maar ook te zien. Ook voor de partners extra fijn, nu de mama’s het kindje natuurlijk bij zich dragen. Ook is er (zoals hierboven al aangeven) vrijwel wekelijks een hartjesspreekuur waar je met open armen ontvangen wordt.Wij bedanken de dames nogmaals hartelijk uit de grond van ons hart dat ze ons hebben bijgestaan in een van de meest kwetsbare, maar ook de mooiste periode van ons leven!
Sterre HoningSterre Honing
07:14 05 Feb 24
Onze ervaring met Partus is erg prettig. Gedurende de zwangerschap voelden we ons gezien en gehoord. De kleinschaligheid van de praktijk en betrokkenheid van de verloskundigen maken dat we Partus bij een ieder aanraden!
Jurriaan MensJurriaan Mens
07:11 16 Jan 24
Geschreven door Sarah:Wat een fantastische verloskundigenpraktijk is Partus! Na een eerde traumatische ervaren bevalling ben ik bewust op zoek gegaan naar een nieuwe verloskundigenpraktijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat de verloskundigen bij Partus allemaal stuk voor stuk geweldig zijn. Door mijn eerdere bevalervaring had ik al snel behoefte aan gesprekken over de bevalling. Hier was vanaf het begin veel ruimte voor en ik voelde me zo gehoord en gezien. Er werd altijd tijd voor ons gemaakt en geen vraag was te gek. De verloskundigen spraken met zo veel ervaring, kennis en kunde. De gesprekken en gekregen begeleiding heb ik als zeer positief ervaren en ik weet zeker dat door de goede voorbereiding ik mijn tweede bevalling, in het Rijnstate o.b.v. eigen verloskundige Marte, als een ‘droombevalling’ heb mogen ervaren. Ik ben de verloskundigen van Partus zó ontzettend dankbaar hiervoor. Ik gun iedere vrouw zo’n prachtige ervaring. Ik zal iedereen daarom de verloskundigenpraktijk Partus aanbevelen.
js_loader