Badbevalling!

Hoe lekker is het om na een vermoeiende dag in bad te duiken, genieten van de warmte, drijven, dobberen; even ontspannen.
Steeds vaker hoorden wij van cliënten dat ze graag wilden bevallen in bad, maar waar haal je nu een ruim bevalbad vandaan?
Bij ons!
Sinds kort verhuren wij ons bevalbad aan onze cliënten.
Dit bad is binnen no-time opgezet, opblazen gaat met een elektrische, meegeleverde pomp) en het vullen gaat makkelijk met de meegeleverde slangen. Met ongeveer drie kwartier kun je in bad! Ook is het bad ruim genoeg, zodat je partner (in badkleding) mee kan in bad, zodat jullie samen de weeën op kunnen vangen.

Wanneer je dit bad bij ons huurt, dan wordt de persoonlijke hygiëne hoes, de slangen voor het vullen en legen van het bad mee geleverd, even als een pompje om het water eruit te pompen en natuurlijk de pomp om het bad op te blazen.

Hoe werkt het?

Wil je graag thuis in bad bevallen of de weeën opvangen in bad, dan kun je dit bij ons aangeven, bij voorkeur bij 34 weken, wanneer we jullie geboortewensen bespreken. Bij de 37weken controle leggen we uit hoe alles werkt neem je het bad + toebehoren mee naar huis. Na de geboorte komen wij in de kraamweek nog een aantal keer langs voor de controles, wij zullen het bad en de toebehoren dan weer meenemen naar de praktijk.

Ziekenhuis
Wil je liever in het ziekenhuis bevallen, maar spreekt een badbevalling of de weeën opvangen in bad je aan?
In het Radboud kun je poliklinisch bevallen, in zo’n zelfde bevalbad. Ook dan huur je het bad en zetten we hem samen op.
In het cwz, geboortehuis NEO, zijn er (kleine) ligbaden, deze zijn wel geschikt om de weeën in op te vangen, maar niet om in te bevallen.
In het Rijnstate zijn er ruimere ligbaden, geen speciale bevalbaden, maar ruim genoeg om je kindje in geboren te laten worden.

Alle verloskamers van bovengenoemde ziekenhuizen hebben een douche, ook dat is erg fijn om de weeën te helpen opvangen.