FAQ

Antwoord op de meest gestelde vragen in onze praktijk. Heb je nog vragen? Neem dan telefonisch contact op of vul het contactformulier in. 

Veel gestelde vragen verloskundigenpraktijk

Verloskundigenpraktijk partus

Meest gestelde vragen (FAQ)

Kosten

Zeker, de verloskundigen zorg valt onder de basisverzekering, evenals de medische echo’s (termijnecho, 13-weken echo, 20-weken echo en groei en liggingsecho(‘s) op indicatie. Bij sommige lab afnames geldt een eigen bijdrage. Onze pretecho’s elke controle worden niet vergoed, maar die zijn een cadeautje/extraatje van ons!
Nee, al onze zorg wordt vergoed door de basisverzekering, wij rekenen geen eigen bijdrage voor de extra 2D-pretecho’s. Deze zijn een cadeautje van ons! Voor geslachtsbepalingen en 3D/4D-echo’s vragen we wel een vergoeding.

De echo's

Dat is precies wat ons anders maakt dan andere praktijken. Bij ons, krijg je, als je het leuk vindt, elke controle een korte pretecho. Bij de pretecho wordt er even gekeken naar het snoetje van de baby, als de baby mee werkt. Daarnaast krijg je, als je dat wilt de volgende medische echo’s, een 8 weken-echo, een termijnecho (rond 11 weken), een 13-weken echo, 20-weken echo. Op indicatie worden er ook 1 of meerdere groeiecho’s gemaakt en/of een liggingsecho.
Wij maken de vroege echo, termijnecho, groeiecho en liggingsecho. Daarnaast maken we natuurlijk de pretecho’s. Wij hebben geluk met het VCN (Verloskundig Centrum Nijmegen), zij hebben in ‘de Boog’ en maken alle 13 en 20 weken voor alle praktijken in de regio Nijmegen.
Bij de 20-weken echo wordt er gekeken naar het geslacht. Bij de pretecho’s de gratis korte 2D-pretecho’s wordt niet naar het geslacht gekeken. Een geslachtsbepaling kost soms best wat tijd, dus daar plannen we dan een extra afspraak voor in of we reserveren extra tijd. Hier vragen we een vergoeding voor, omdat dit niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Ja, naast verloskundigenpraktijk zijn wij een pret-echobureau. Je kunt langs komen voor hele vroege echo’s (inwendig), maar ook voor geslachtsbepalingen, 3D/4D echo’s.

De spreekuren

Jazeker! Gezond aan de zwangerschap beginnen is super belangrijk, we willen daarin graag met je mee kijken. Of ben je benieuwd hoe dat nu precies werkt, zo’n menstruatiecyclus en eventueel
ovulatietesten? Ook daarvoor kun je je bij ons aanmelden. Dit kan online, via het aanmeldformulier, vul dan onderaan in bij vragen: preconceptieconsult. Of stuur ons een mailtje. Ook dit wordt vergoed door de zorgverzekeraar!

Elke week hebben we 1 dag hartjesspreekuur van 13.00-13.20! Hartjesspreekuur is speciaal voor zwangeren van 10-24 weken. Dit is namelijk voor veel zwangeren een lastige periode. Je bent zwanger, maar je buikt groeit vaak nog niet zo hard en je voelt de baby nog niet (dagelijks) bewegen. Tijdens dit spreekuur wordt er even kort naar het hartje van jullie baby geluisterd met de doptone.
We hebben 1 a 2 avonden per week avondspreekuur. Helaas zijn er meer zwangeren dan avondspreekuur plekjes, het kan dus zijn dat je niet elke controle in de avond terecht kunt.
De eerste controle vindt plaats rond 8 weken, dan wordt er een vroege echo gemaakt. De volgende controle is bij 11 weken, de termijnecho. Vervolgens de 13 weken echo en dan kom je rond 16 weken bij ons. Daarna worden de controles a 4 weken tot ongeveer 28 weken, dan worden ze frequenter. Vanaf 37 weken kom je ongeveer elke week.
Elke afspraak duurt minimaal 20 minuten. Een ‘standaard’ controle duurt 20 minuten, we praten en leggen dingen uit, meten je bloeddruk en doen uitwendig onderzoek en maken een pretecho´tje. Sommige afspraken, zoals medische echo’s, bevalling/bevalplan bespreken duren 30 minuten. In overleg kan er vaker of langer een controle gepland worden.

Bereikbaarheid

Wij zijn 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen (bijvoorbeeld bloedverlies, buikpijn en bevallingen). Ook zijn we 24/7 bereikbaar via de KIND-app, dit is een beveiligde app waarin je direct met ons kunt communiceren. Hierin ik je 24/7 berichtjes plaatsen en reageren we redelijk snel op (binnen 24uur). Echter, bij spoed niet appen maar bellen! Voor kleine vraagjes mag je altijd mailen, appen, kindberichtje sturen of op werkdagen bellen tussen 9.00-17.00, dit mag echt heel laagdrempelig!

Zeker, mochten we twee bevallingen te gelijker tijd hebben of uitval zijn wegens ziekte/verlof/vakantie/bijscholingen, zullen we dit als eerste proberen op te vangen binnen ons team, zodat je een bekend gezicht ziet. Lukt dit niet, dan hebben we een achterwacht regeling met praktijken uit de regio.

Zorginhoudelijk

Wanneer je een medische indicatie hebt, vanaf het begin van de zwangerschap of tegen het einde, doen we altijd ons best om in contact met jullie te blijven, omdat wij ook jullie kraambed begeleiden. Dit kan telefonisch of af en toe een controle bij ons op de praktijk, dit gebeurd in overleg met jullie.
In verloskunde-land zijn er veel protocollen en richtlijnen, echter passen sommige cliënten daar niet in of voelen zij zich daar niet prettig bij. Wij willen altijd met je meekijken en meedenken om zo goed mogelijk zorg te verlenen die passend is bij jou en jouw situatie.
Je kunt je bij ons aanmelden vanaf de positieve zwangerschapstest, hiervoor hoef je geen verwijzing van de huisarts te hebben. Vervolgens begeleiden we jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Onze zorg wordt afgesloten 6 weken na de zwangerschap.
We werken vooral samen met (en begeleiden daar ook poliklinische bevallingen) het Radboud Nijmegen, het CWZ Nijmegen, het Rijnstate Arnhem en Ziekenhuis Rivierenland Tiel.
Nee! Je mag zelf bepalen waar je bevalt, thuis of in het ziekenhuis!
Jazeker, we zijn dol op bad geboortes! We verhuren daarom bevalbaden (alleen aan onze eigen cliënten), zodat je eenvoudig thuis de setting kunt creëren om thuis te bevallen in bad!
Zeker! We hebben ook een baarkruk, lijkt je dat fijn? Geef het dan aan tijdens het spreekuur/als je ons belt zodra de bevalling begonnen is.

Overig

Nijmegen(-Noord), Lent, Oosterhout, Elst, Herveld, Zetten, Andelst, Heteren, Bemmel en Ressen. Woon je (net) buiten dit gebied en wil je toch graag dat wij jouw verloskundigen worden, bel of mail ons dan even, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.
Onze praktijk bevindt zich in het CWZ-Waalsprong gebouw in Nijmegen-Noord, op de tweede verdieping. Deze verdieping is per trap en lift te bereiken.

We hebben een aantal plekjes per maand, zodat we onze zorg kunnen blijven waarborgen en onze visie kunnen behouden (extra lange controles, elke controle een echo etc.). Mocht je dus zwanger zijn en graag onze zorg ontvangen, meld je dan gelijk aan en wacht niet te lang. Mochten we helaas vol zitten, dan kijken we met jullie mee of er een andere praktijk is die bij jullie past of dat er binnen onze praktijk een mouw aan te passen is.

Absoluut, we vinden het heel belangrijk om ons mooie vak te leren aan anderen. We begeleiden 1-2 keer per jaar een verloskundige in opleiding. Afhankelijk van het niveau kijken ze alleen mee of mogen ze, onder supervisie, handelingen uitvoeren. Mocht je een student niet fijn vinden of vindt je het alleen fijn als ze meekijken, geef dat dan aan, dat mag altijd. Het is jouw lijf en jullie baby!

Dat zouden we super vervelend vinden! Je bent maar een paar keer in je leven zwanger/je bevalt maar een aantal keer in je leven. Mocht je iets niet fijn vinden, geef het dan, zeker wanneer je nog onder zorg bent, bij ons aan! Of koppel het terug tijdens de nacontrole, als je achteraf toch niet zo tevreden bent. Mocht je een klacht hebben, probeer dit dan altijd bespreekbaar te maken met 1 van ons. Lukt dit niet, wil je dit niet of heb je het gevoel dat je niet gehoord wordt door ons, dan zijn wij aangesloten bij de geschillencommissie, hierover vind je informatie op onze site

Partus is een moderne verloskundigenpraktijk gelegen in het CWZ-Waalsprong gebouw in Nijmegen – Noord. Wij zijn er voor de mama’s in Nijmegen, Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe en alle plaatsen daar tussenin. Woon je buiten dit gebied, maar wil je toch graag onze zorg? Neem dan even contact met ons, wellicht kunnen we iets voor je betekenen. Pssst… Wij bieden bij iedere controle een 2D-pretecho aan, deze is gratis!
Verloskundigenpraktijk Partus
4.8
Gebaseerd op 24 beoordelingen
powered by Google
Esther SimonsEsther Simons
08:09 25 Jun 24
De verloskundigen van Partus zijn stuk voor stuk vriendelijk, betrokken en laagdrempeliger benaderbaar. Er werd goed met ons mee gedacht en er was altijd ruimte voor een extra vraag op het spreekuur, ook na de bevalling. Op de kind-app kon ik ook altijd mijn vragen kwijt en kreeg snel en adequaat antwoord. En natuurlijk erg leuk en bijzonder om elk bezoek even naar je kindje te mogen kijken!
Floortje C.Floortje C.
10:45 20 Jun 24
Ik ben erg tevreden over deze praktijk. Na mijn verhuizing kon ik halverwege mijn zwangerschap hier snel terecht. De controles waren prettig en - ondanks de korte duur ervan - vaak wel persoonlijk. Bereikbaarheid was top en ik ben tijdens mijn thuisbevalling super goed bijgestaan door Daniek. Ik raad de praktijk dan ook zeker aan!
Lieke Van Den BroekLieke Van Den Broek
14:29 31 May 24
Dankjewel voor jullie fantastische begeleiding tijdens mijn 2 zwangerschappen/bevallingen lieve Nikita, Ines, Marte en Daniek.We hebben de controles bij jullie altijd als heel prettig, open en gezellig ervaren. Ook altijd een luisterend oor en daadkrachtig op de juiste momenten in de aanloop naar en tijdens de bevalling. Ik kan jullie praktijk iedereen aanraden. Nogmaals bedankt voor alles!
Wendy van GaalWendy van Gaal
21:13 30 May 24
Tijdens mijn beide zwangerschappen begeleidt door de dames van deze fijne praktijk. Je bent geen nummer maar een persoon. Ze nemen de tijd om naar je te luisteren en nemen je heel serieus. In mijn tweede zwangerschap veel last van somberheid. Hierin is een luisterend oor geboden en mij handvaten aangereikt. Ze bleven dit zelf nauwlettend in de gaten gehouden. Er was tijdens de controles ook aandacht voor mijn partner en tijdens mijn tweede zwangerschap ook voor mijn dochtertje. Deze dames hebben het hart op de juiste plek en drukken je op het hart dat je bij enige twijfel je hen altijd mag bellen. Het was misschien maar kort, maar ook tijdens mijn thuisbevalling ontzettend fijne begeleiding gehad, ook na de bevalling doornemen hoe zowel ik als mijn partner het hebben ervaren. Ik kan deze praktijk iedereen aanbevelen!
Jitske RassaJitske Rassa
06:43 28 May 24
De verloskundigen van Partus hebben ons heel goed verzorgd tijdens mijn zwangerschap. Echt top dat je altijd een echo krijgt, dat ze grotere broers en zussen erbij betrekken. Ze staan altijd voor je klaar met een luisterend oor, advies en begeleiding. Het is dat we gezegend zijn met drie kids, anders zou ik er zo weer heen gaan!😃 Aanrader dus!
Sander BergersSander Bergers
19:37 15 May 24
Tijdens de zwangerschap van ons eerste kind in 2019 heeft Partus ons gesteund, begeleid, ontzorgt en zo ontzettend fijn geholpen. We hebben ze op de gekste tijdstippen gebeld met de raarste vragen maar niets was te gek. Onze 2e 2021 en 3e 2023 zwangerschap waren uiteraard ook hier, we konden meteen weer hier terecht. Altijd even een echo, geweldige meiden met het hart op de juiste plek. Ik kan werkelijk helemaal niets slechts bedenken over deze praktijk.
Linda Van de GeerLinda Van de Geer
08:15 14 May 24
Ik ben tijdens 2 zwangerschappen en thuisbevallingen professioneel en goed begeleid door iedereen van Partus. Het persoonlijke contact heb ik altijd als prettig ervaren. Een dikke aanrader !
Silke van LogtestijnSilke van Logtestijn
14:44 07 May 24
We hebben het als heel fijn en prettig ervaren bij Partus! Het zijn lieve, fijne en betrokken verloskundigen die altijd voor je klaar staan. Ze zijn goed bereikbaar, denken met je mee en hebben ervoor gezorgd dat we met vertrouwen de zwangerschap door zijn gegaan. Dankjewel!
Geertje van HeugtenGeertje van Heugten
07:08 13 Apr 24
Hele prettige Verloskundigenpraktijk! Ze zijn allen zeer betrokken en het is fijn om als extraatje bij elke controle middels een echo even je kindje te kunnen zien. Ook in de periode na de bevalling staan ze voor je klaar wanneer nodig.
Eline HerkendaalEline Herkendaal
15:38 25 Mar 24
Enorm prettige tijd gehad tijdens mijn zwangerschap bij de dames van Partus! Aanrader deze verloskundigenpraktijk!
Joyce BenderJoyce Bender
14:06 25 Mar 24
Vanaf dag 1 hebben wij ons enorm welkom gevoeld bij Verloskundigenpraktijk Partus. Wat een fantastische praktijk is dit! Nikita en Ines hebben met Daniek en Marthe inmiddels een mooi, warm, zorgzaam topteam samengesteld! Wij kunnen deze praktijk aan iedereen aanraden en dragen hen een warm hart toe!De dames hebben ons door de toch wel spannende eerste maanden geloodst. Het was voor hen nooit een probleem als we wéér op het hartjesspreekuur kwamen (“je bent altijd welkom, en als er iets is gewoon bellen” werd er gezegd).Tijdens de bevalling waren Nikita en Daniek onze rotsen in de branding. We kijken hier echt heel fijn op terug!Verloskundigenpraktijk Partus onderscheidt zich om meerdere redenen van andere verloskundigenpraktijken. De verloskundigen zijn niet alleen enorm betrokken (en kundig) maar ook goed bereikbaar. Bijzonder is dat als je hen belt, je altijd direct een verloskundige aan de telefoon krijgt (geen assistente) zodat je direct advies krijgt en er geen tussenschakel is. Je kunt ook echt dag en nacht bellen, indien nodig staan ze voor je klaar! Ook maken ze (indien gewenst) pretecho’s en wordt niet alleen het hartje geluisterd. Als aanstaande ouder is het zo fijn om te kleintje niet alleen te voelen maar ook te zien. Ook voor de partners extra fijn, nu de mama’s het kindje natuurlijk bij zich dragen. Ook is er (zoals hierboven al aangeven) vrijwel wekelijks een hartjesspreekuur waar je met open armen ontvangen wordt.Wij bedanken de dames nogmaals hartelijk uit de grond van ons hart dat ze ons hebben bijgestaan in een van de meest kwetsbare, maar ook de mooiste periode van ons leven!
Sterre HoningSterre Honing
07:14 05 Feb 24
Onze ervaring met Partus is erg prettig. Gedurende de zwangerschap voelden we ons gezien en gehoord. De kleinschaligheid van de praktijk en betrokkenheid van de verloskundigen maken dat we Partus bij een ieder aanraden!
Jurriaan MensJurriaan Mens
07:11 16 Jan 24
Geschreven door Sarah:Wat een fantastische verloskundigenpraktijk is Partus! Na een eerde traumatische ervaren bevalling ben ik bewust op zoek gegaan naar een nieuwe verloskundigenpraktijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat de verloskundigen bij Partus allemaal stuk voor stuk geweldig zijn. Door mijn eerdere bevalervaring had ik al snel behoefte aan gesprekken over de bevalling. Hier was vanaf het begin veel ruimte voor en ik voelde me zo gehoord en gezien. Er werd altijd tijd voor ons gemaakt en geen vraag was te gek. De verloskundigen spraken met zo veel ervaring, kennis en kunde. De gesprekken en gekregen begeleiding heb ik als zeer positief ervaren en ik weet zeker dat door de goede voorbereiding ik mijn tweede bevalling, in het Rijnstate o.b.v. eigen verloskundige Marte, als een ‘droombevalling’ heb mogen ervaren. Ik ben de verloskundigen van Partus zó ontzettend dankbaar hiervoor. Ik gun iedere vrouw zo’n prachtige ervaring. Ik zal iedereen daarom de verloskundigenpraktijk Partus aanbevelen.
js_loader

Plan je eerste afspraak

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een bijzondere en spannende periode in je leven is aangebroken.

Je mag ons vanaf de positieve test bellen voor een eerste controle  (intake en echo), dit is rond de 8e week van je zwangerschap. 

Heb je een andere vraag? Wij helpen je graag.