Pretecho

Wat je ongetwijfeld al gezien hebt op onze site is dat wij bij elke controle (indien gewenst) een niet-medische echo aanbieden, ook wel een pretecho genoemd. 

Onder andere deze pretecho’s maken onze praktijk uniek in de regio!

Pretecho Nijmegen

Pretecho bij verloskundigenpraktijk Partus

Bij andere praktijken kun je soms op verzoek en tegen betaling even naar je kindje kijken. Wij bieden de pretecho elke controle gratis aan!

Waarom? Omdat het leuk is, omdat het bijzonder is om je baby’tje even op het scherm te zien, omdat we zien dat het partners extra helpt om het ‘krijgen van een baby’ concreet te maken, omdat opa’s en oma’s die soms mee komen het leuk vinden om te zien, omdat we vinden dat iedereen regelmatig even naar haar kindje kan kijken, ongeacht je budget.

Pretecho

verloskundigenpraktijk partus

Meer informatie pretecho

De echo is in 2D (zwart/wit) en puur voor de leuk. Het kindje wordt niet op medisch gebied bekeken en beoordeeld door ons. Dit wordt alleen gedaan bij de geplande medische echo’s zoals de 13 en 20 weken echo.

Indien er tijdens de pretecho’s door ons een bijzonderheid wordt opgemerkt zullen we dit natuurlijk wél bespreken. Mocht je niet willen weten of er iets aan de hand is met de baby, dan adviseren wij je om de pretecho’s tijdens de controles niet te doen. Het is namelijk altijd mogelijk dat er ons iets opvalt aan de baby. Het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat na de geboorte blijkt dat er wel iets aan de hand is met jullie kindje, terwijl dit niet opgemerkt is tijdens de pretecho.

Het doel van de pretecho is niet om eventuele afwijkingen op te sporen, maar om jullie je kindje te laten zien en te leren kennen.

Tijdens de pretecho’s wordt in principe niet naar het geslacht van de baby gekeken. Mocht je dit graag voor de 20 weken echo al willen weten, dan kun je hiervoor bij een pretecho bureau een geslachtsbepalende echo boeken (kosten zijn tussen de 30 en 50euro). 

Mocht het geslacht toevallig in beeld komen en mochten jullie het willen weten, dan zullen we het natuurlijk wel vertellen. Willen jullie het geslacht niet weten, geef dit dan voor alle (pret)echo’s aan, dan kunnen wij zorgen dat het geslacht niet in beeld gebracht wordt.

Een echobureau waar wij goede ervaring mee hebben is ‘Echostudio Tiel’, zowel voor de geslachtsbepalende echo (vanaf 14 weken!) als de 3d/4d echo.
www.echostudio.nl

Vind je het leuk om fotootjes en filmpjes te hebben van de echo’s, dan mag je 7,50 euro meenemen naar de eerste controle, dan kun je bij ons een USB-stick aanschaffen, waar we alle foto’s en filmpjes opzetten. Natuurlijk krijg je ook altijd een afgedrukt fotootje mee.
Zelf meegebrachte USB-sticks zijn helaas niet toegestaan.

Tijdens de controle vindt er ook altijd een uitwendig onderzoek plaats. Hierbij voelen wij naar de groei van de baarmoeder en de ligging van het kindje. Verder wordt er naar het hartje van het kind geluisterd.

Mochten wij op basis van dit uitwendig onderzoek de groei van het kind te groot of te klein vinden dan wordt er een medische ‘groei-echo’ ingepland in onze praktijk. Lees meer op ‘medische echo‘.

Wil je niet alleen 2D beelden maar ook 3D/4D beelden van je kindje zien, dan kun je ook hiervoor een afspraak maken bij Echostudio Tiel

Partus is een moderne verloskundigenpraktijk gelegen in het CWZ-Waalsprong gebouw in Nijmegen – Noord. Wij zijn er voor de mama’s in Nijmegen, Arnhem, Lingewaard, Overbetuwe en alle plaatsen daar tussenin.

Woon je buiten dit gebied, maar wil je toch graag onze zorg?
Neem dan even contact met ons, wellicht kunnen we iets voor je betekenen.

Pssst…  Wij bieden bij iedere controle een pretecho aan, deze is gratis!

Verloskundigenpraktijk Partus
4.8
Gebaseerd op 23 beoordelingen
powered by Google
Floortje C.Floortje C.
10:45 20 Jun 24
Ik ben erg tevreden over deze praktijk. Na mijn verhuizing kon ik halverwege mijn zwangerschap hier snel terecht. De controles waren prettig en - ondanks de korte duur ervan - vaak wel persoonlijk. Bereikbaarheid was top en ik ben tijdens mijn thuisbevalling super goed bijgestaan door Daniek. Ik raad de praktijk dan ook zeker aan!
Lieke Van Den BroekLieke Van Den Broek
14:29 31 May 24
Dankjewel voor jullie fantastische begeleiding tijdens mijn 2 zwangerschappen/bevallingen lieve Nikita, Ines, Marte en Daniek.We hebben de controles bij jullie altijd als heel prettig, open en gezellig ervaren. Ook altijd een luisterend oor en daadkrachtig op de juiste momenten in de aanloop naar en tijdens de bevalling. Ik kan jullie praktijk iedereen aanraden. Nogmaals bedankt voor alles!
Wendy van GaalWendy van Gaal
21:13 30 May 24
Tijdens mijn beide zwangerschappen begeleidt door de dames van deze fijne praktijk. Je bent geen nummer maar een persoon. Ze nemen de tijd om naar je te luisteren en nemen je heel serieus. In mijn tweede zwangerschap veel last van somberheid. Hierin is een luisterend oor geboden en mij handvaten aangereikt. Ze bleven dit zelf nauwlettend in de gaten gehouden. Er was tijdens de controles ook aandacht voor mijn partner en tijdens mijn tweede zwangerschap ook voor mijn dochtertje. Deze dames hebben het hart op de juiste plek en drukken je op het hart dat je bij enige twijfel je hen altijd mag bellen. Het was misschien maar kort, maar ook tijdens mijn thuisbevalling ontzettend fijne begeleiding gehad, ook na de bevalling doornemen hoe zowel ik als mijn partner het hebben ervaren. Ik kan deze praktijk iedereen aanbevelen!
Jitske RassaJitske Rassa
06:43 28 May 24
De verloskundigen van Partus hebben ons heel goed verzorgd tijdens mijn zwangerschap. Echt top dat je altijd een echo krijgt, dat ze grotere broers en zussen erbij betrekken. Ze staan altijd voor je klaar met een luisterend oor, advies en begeleiding. Het is dat we gezegend zijn met drie kids, anders zou ik er zo weer heen gaan!😃 Aanrader dus!
Sander BergersSander Bergers
19:37 15 May 24
Tijdens de zwangerschap van ons eerste kind in 2019 heeft Partus ons gesteund, begeleid, ontzorgt en zo ontzettend fijn geholpen. We hebben ze op de gekste tijdstippen gebeld met de raarste vragen maar niets was te gek. Onze 2e 2021 en 3e 2023 zwangerschap waren uiteraard ook hier, we konden meteen weer hier terecht. Altijd even een echo, geweldige meiden met het hart op de juiste plek. Ik kan werkelijk helemaal niets slechts bedenken over deze praktijk.
Linda Van de GeerLinda Van de Geer
08:15 14 May 24
Ik ben tijdens 2 zwangerschappen en thuisbevallingen professioneel en goed begeleid door iedereen van Partus. Het persoonlijke contact heb ik altijd als prettig ervaren. Een dikke aanrader !
Silke van LogtestijnSilke van Logtestijn
14:44 07 May 24
We hebben het als heel fijn en prettig ervaren bij Partus! Het zijn lieve, fijne en betrokken verloskundigen die altijd voor je klaar staan. Ze zijn goed bereikbaar, denken met je mee en hebben ervoor gezorgd dat we met vertrouwen de zwangerschap door zijn gegaan. Dankjewel!
Geertje van HeugtenGeertje van Heugten
07:08 13 Apr 24
Hele prettige Verloskundigenpraktijk! Ze zijn allen zeer betrokken en het is fijn om als extraatje bij elke controle middels een echo even je kindje te kunnen zien. Ook in de periode na de bevalling staan ze voor je klaar wanneer nodig.
Eline HerkendaalEline Herkendaal
15:38 25 Mar 24
Enorm prettige tijd gehad tijdens mijn zwangerschap bij de dames van Partus! Aanrader deze verloskundigenpraktijk!
Joyce BenderJoyce Bender
14:06 25 Mar 24
Vanaf dag 1 hebben wij ons enorm welkom gevoeld bij Verloskundigenpraktijk Partus. Wat een fantastische praktijk is dit! Nikita en Ines hebben met Daniek en Marthe inmiddels een mooi, warm, zorgzaam topteam samengesteld! Wij kunnen deze praktijk aan iedereen aanraden en dragen hen een warm hart toe!De dames hebben ons door de toch wel spannende eerste maanden geloodst. Het was voor hen nooit een probleem als we wéér op het hartjesspreekuur kwamen (“je bent altijd welkom, en als er iets is gewoon bellen” werd er gezegd).Tijdens de bevalling waren Nikita en Daniek onze rotsen in de branding. We kijken hier echt heel fijn op terug!Verloskundigenpraktijk Partus onderscheidt zich om meerdere redenen van andere verloskundigenpraktijken. De verloskundigen zijn niet alleen enorm betrokken (en kundig) maar ook goed bereikbaar. Bijzonder is dat als je hen belt, je altijd direct een verloskundige aan de telefoon krijgt (geen assistente) zodat je direct advies krijgt en er geen tussenschakel is. Je kunt ook echt dag en nacht bellen, indien nodig staan ze voor je klaar! Ook maken ze (indien gewenst) pretecho’s en wordt niet alleen het hartje geluisterd. Als aanstaande ouder is het zo fijn om te kleintje niet alleen te voelen maar ook te zien. Ook voor de partners extra fijn, nu de mama’s het kindje natuurlijk bij zich dragen. Ook is er (zoals hierboven al aangeven) vrijwel wekelijks een hartjesspreekuur waar je met open armen ontvangen wordt.Wij bedanken de dames nogmaals hartelijk uit de grond van ons hart dat ze ons hebben bijgestaan in een van de meest kwetsbare, maar ook de mooiste periode van ons leven!
Sterre HoningSterre Honing
07:14 05 Feb 24
Onze ervaring met Partus is erg prettig. Gedurende de zwangerschap voelden we ons gezien en gehoord. De kleinschaligheid van de praktijk en betrokkenheid van de verloskundigen maken dat we Partus bij een ieder aanraden!
Jurriaan MensJurriaan Mens
07:11 16 Jan 24
Geschreven door Sarah:Wat een fantastische verloskundigenpraktijk is Partus! Na een eerde traumatische ervaren bevalling ben ik bewust op zoek gegaan naar een nieuwe verloskundigenpraktijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat de verloskundigen bij Partus allemaal stuk voor stuk geweldig zijn. Door mijn eerdere bevalervaring had ik al snel behoefte aan gesprekken over de bevalling. Hier was vanaf het begin veel ruimte voor en ik voelde me zo gehoord en gezien. Er werd altijd tijd voor ons gemaakt en geen vraag was te gek. De verloskundigen spraken met zo veel ervaring, kennis en kunde. De gesprekken en gekregen begeleiding heb ik als zeer positief ervaren en ik weet zeker dat door de goede voorbereiding ik mijn tweede bevalling, in het Rijnstate o.b.v. eigen verloskundige Marte, als een ‘droombevalling’ heb mogen ervaren. Ik ben de verloskundigen van Partus zó ontzettend dankbaar hiervoor. Ik gun iedere vrouw zo’n prachtige ervaring. Ik zal iedereen daarom de verloskundigenpraktijk Partus aanbevelen.
js_loader

Plan je eerste afspraak

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Een bijzondere en spannende periode in je leven is aangebroken.

Je mag ons vanaf de positieve test bellen voor een eerste controle  (intake en echo), dit is rond de 8e week van je zwangerschap. 

Heb je een andere vraag? Wij helpen je graag.