Pretecho

Wat je ongetwijfeld al gezien hebt op onze site is dat wij elke controle (indien gewenst) een niet-medische echo aanbieden, ook wel een pretecho genoemd.
Onder andere deze pretecho’s maken onze praktijk uniek in de regio!
Bij andere praktijken kun je soms op verzoek en tegen betaling even naar je kindje kijken. Wij bieden de pretecho elke controle gratis aan.
Waarom? Omdat het leuk is, omdat het bijzonder is om je baby’tje even op het scherm te zien, omdat we zien dat partners extra helpt om het ‘krijgen van een baby’ concreet te maken, omdat opa’s en oma’s die soms mee komen het leuk vinden om te zien, omdat we vinden dat iedereen regelmatig even naar haar kindje kan kijken, ongeacht je budget.

Wat houdt de pretecho in?

De echo is in 2D (zwart/wit) en puur voor de leuk. Het kindje wordt niet op medisch gebied bekeken en beoordeeld door ons. Dit wordt alleen gedaan bij de geplande medische echo’s zoals de 13 en 20 weken echo.
Indien er tijdens de pretecho’s door ons een bijzonderheid wordt opgemerkt zullen we dit natuurlijk wél bespreken. Mocht je niet willen weten of er iets aan de hand is met de baby, dan adviseren wij je om de pretecho’s tijdens de controles niet te doen. Het is namelijk altijd mogelijk dat er ons iets opvalt aan de baby. Het kan natuurlijk ook andersom zijn, dat na de geboorte blijkt dat er wel iets aan de hand is met jullie kindje, terwijl dit niet opgemerkt is tijdens de pretecho. Het doel van de pretecho is niet om eventuele afwijkingen op te sporen, maar om jullie je kindje te laten zien en te leren kennen.

Geslacht bij een pretecho?

Tijdens de pretecho’s wordt in principe niet naar het geslacht van de baby gekeken. Mocht je dit graag voor de 20 weken echo al willen weten, dan kun je hiervoor bij een pretecho bureau een geslachtsbepalende echo boeken (kosten zijn tussen de 30 en 50euro). Mocht het geslacht toevallig in beeld komen en mochten jullie het willen weten, dan zullen we het natuurlijk wel vertellen. Willen jullie het geslacht niet weten geef dit dan voor alle (pret)echo’s aan, dan kunnen wij zorgen dat het geslacht niet in beeld gebracht wordt.
Een echobureau waar wij goede ervaring mee hebben is ‘Echostudio Tiel’, zowel voor de geslachtsbepalende echo (vanaf 14 weken!) als de 3d/4d echo.
www.echostudio.nl

Foto’s en filmpjes

Vind je het leuk om fotootjes en filmpjes te hebben van de echo’s, dan mag je 7,50 euro meenemen naar de eerste controle, dan kun je bij ons een USB-stick aanschaffen, waar we alle foto’s en filmpjes opzetten. Natuurlijk krijg je ook altijd een afgedrukt fotootje mee.
Zelf meegebrachte USB-sticks zijn helaas niet toegestaan.

Tijdens de controle vindt er ook altijd een uitwendig onderzoek plaats. Hierbij voelen wij naar de groei van de baarmoeder en de ligging van het kindje. Verder wordt er naar het hartje van het kind geluisterd.

Mochten wij op basis van dit uitwendig onderzoek de groei van het kind te groot of te klein vinden dan wordt er een medische ‘groei-echo’ ingepland in onze praktijk. Lees meer op ‘medische echo’

Wil je niet alleen 2D beelden maar ook 3D/4D beelden van je kindje zien, dan kun je ook hiervoor een afspraak maken bij Echostudio Tiel.