Tarieven

Verloskundige zorg valt onder de basisverzekering, net zoals huisartsenzorg. Het kost je dus ook geen eigen risico. Wanneer je niet verzekerd bent, geef dit dan aan. We kunnen dan samen tot een oplossing komen. Tijdens de zwangerschap vergoedt de zorgverzekering standaard 3 echo’s. De termijnecho, de 13-weken echo en de 20-weken echo. Op indicatie worden er andere medische echo’s vergoed, zoals één of meerdere groeiecho’s, placenta lokalisatie en een liggingsecho. Omdat wij dit erg weinig vinden, hebben wij er voor gekozen om je elke controle een gratis pretecho aan te bieden, zodat je even naar je kindje kunt kijken. Wanneer je hier geen behoefte aan hebt, kunnen we ook gewoon naar het hartje luisteren met de doptone. Deze echo’s zijn een service van onze praktijk en er zijn geen kosten aan verbonden.

  • Poliklinisch bevallen wordt door sommige aanvullende verzekeringen (deels) vergoed, wanneer dit bij jouw verzekering niet het geval is dan zul je de kosten van ongeveer €350,- zelf moeten betalen.

  • Kraamzorg wordt grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Er geldt echter een eigen bijdrage van zo’n €4,60 per uur.

  • Bloedonderzoek tijdens de zwangerschap (wordt minimaal 2x bloed geprikt bij je); dit gaat van je eigen risico af.

  • NIPT:  heeft een eigen bijdrage van ongeveer €175,-